PERSBERICHT – 8 oktober 2022

Holland Fisheries Event toont optimisme en innovaties visserij 

Vrijdagochtend 7 oktober werd de 11e editie van Holland Fisheries Event geopend door Nathanaël Middelkoop, wethouder visserij van de gemeente Urk. Tijdens de tweedaags visserij- en maritieme beurs op 7 en 8 oktober in De Koningshof in Urk toonden binnen- en buitenlandse exposanten kansen voor een toekomst op zee aan een paar duizend bezoekers.

‘We zitten nu in een compleet andere situatie dan in 2018 toen de laatste beurs was. Maar het is belangrijk om te kijken naar kansen en de focus te leggen op degenen die doorgaan. Jongeren doen mee aan de Maritieme Hackathon en durven out of the box te denken. Zij verdienen een kans. Zij zijn de toekomst!’ vertelt Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter Stichting Visserijdagen Urk tijdens de opening van de 11e editie Holland Fisheries Event in Urk

Opening door Nathanaël Middelkoop

‘Ik hoop dat we met deze beurs terugkeren naar het nieuwe normaal van kansen zien en verkennen’, opent wethouder Nathanaël Middelkoop zijn welkomstwoord aan de genodigden en exposanten. Holland Fisheries Event staat in het teken van innoveren op het gebied van techniek en kennis en dat ook zit in ons DNA, benadrukt Middelkoop. ‘Van botter naar kotter. Toen de visserij in zwaar weer verkeerde bood de pulskor na jarenlange innovatie perspectief. Ook het project masterplan duurzame visserij is zo’n lichtpuntje in tijden waarin de visserij het zwaar heeft gehad. Innovatie is geen toverstaf waarmee we alle uitdagingen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Maar het is wel het beste dat we nu kunnen proberen met elkaar.’

 Optimisme

De woorden van zowel de voorzitter van de organiserende stichting als van de wethouder visserij in Urk weerspiegelden de sfeer van twee dagen beurs. Er was onder de paar duizend bezoekers, voornamelijk schipper-eigenaren en bemanning uit Nederland en België, optimisme over de toekomst. Behoefte aan innovaties, maar ook behoefte om met elkaar en toeleveranciers van de sector te sparren over de toekomst omdat er nog zoveel onzeker is en de sector kleiner wordt. De noodzaak voor ketensamenwerking en een blik op de toekomst is gelegd op de beursvloer.

‘HFE heeft een platform geboden en heeft de veerkracht van de sector laten zien. En zet ondernemers die nu op de lijst van sanering staan wellicht nog wel aan het denken over de toekomst’, stelt Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk die tevens optrad als gastheer op de beursvloer.

Presentaties en winnaar maritieme hackathon

Tijdens beide beursdagen werden diverse seminars gehouden. Nathalie Steins van Wageningen Marine Research sprak namens Vistikhetmaar en het visserijonderzoeksplatform OSW onder meer over de flyshoot- en kreeftenvisserij in relatie met bemonsteringsprojecten in samenwerking met de Good Fish Foundation. Pedro Rappé presenteerde namens De Boer Marine het datasysteem DBMatic, dat online informatie verzamelt in, op, rond en onder schepen. Zaterdagochtend 8 oktober werd onder begeleiding van Geert Hoekstra de winnaar van de Maritieme Hackathon, een perfecte aanvulling op de beurs, bekend gemaakt. Aan de challenges deden 72 deelnemers van Nederlandse en Belgische visserijscholen en het bedrijfsleven mee. De meeste teams hadden zich gestort op het uitdenken van een nieuw schip voor de toekomst. De onbemande satellietschepen als oplossing voor visvangst in de toekomst won, bedacht door het team van Thomas Koffeman bestaande uit Harm de Boer, Kevin Visser, Thomas Koffeman en Maarten van Slooten.

Hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants

Flynth adviseurs en accountants is ook deze 11e editie hoofdsponsor van Holland Fisheries Event. Visserijondernemers staan voor moeilijke keuzes. De adviseurs en accountants van Flynth hebben de kennis en kwaliteit om hierin te begeleiden. Zij voorzien de ondernemers van alle relevante cijfers en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Fiscaal worden ondernemers begeleid door topspecialisten. Op deze manier ondersteunt sectorspecialist Flynth al jaren de continuïteit van veel visserijbedrijven en hun toeleveranciers. Jaap Luchies en Rob Barkel verzorgden namens hoofdsponsor Flynth een lezing met als thema saneren, continueren en innovatief innoveren in de visserij.


PERSBERICHT – 3 oktober 2022

Visserijsector kijkt vooruit op Holland Fisheries Event

De officiële opening van Holland Fisheries Event vindt plaats op vrijdag 7 oktober vanaf 10:30 uur. De opening wordt verricht door Klaas Jelle Koffeman, voorzitter van de Stichting Visserijdagen Urk en de heer Nathanaël Middelkoop, wethouder Visserij, Economische zaken en Onderwijs van de gemeente Urk. De sector kijkt vooruit en presenteert oplossingen voor een toekomstbestendig bedrijf op zee.

Presentaties en winnaar maritieme hackathon

Op vrijdag 7 oktober 14:00 -15:00 uur vindt een presentatie plaats van visserijonderzoeksplatform OSW over onder meer de flyshoot en de kiwikuil.  Om 19.00 uur verzorgen Jaap Luchies en Rob Barkel van hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants verzorgen op vrijdagavond om 19.00 uur een lezing met als thema saneren, continueren, innovatief innoveren in de visserij.

Op zaterdag 8 oktober om 9.00 presenteert Pedro Rappé namens De Boer Marine het datasysteem DBMatic, dat online informatie verzamelt in, op, rond en onder schepen. Met dit systeem krijgen vissers inzicht in hun eigen data. Daarna wordt om 11.30 de winnaar bekend gemaakt van de maritieme hackathon.

Uitgebreide informatie over het programma vindt u hier: https://www.holland-fisheries.nl/programmaoverzicht/

Presentaties bedrijven

Op de beursvloer zullen vele bedrijven zich presenteren, hun innovaties laten zien en in gesprek gaan met de bezoekers. De bedrijven geloven in een toekomst voor de visserij en willen in gesprek met de visserijbedrijven over de moeilijke zaken die momenteel spelen in de sector.

Voor de volledige lijst met exposanten zie: www.holland-fisheries/exposanten.

Toegangskaarten en informatie

Holland Fisheries Event is gratis toegankelijk, met een geldig toegangsbewijs. Bezoekers kunnen zich registreren via deze link: https://www.holland-fisheries.nl/tickets-cart/

De toegangskaarten zijn voor beide beursdagen te gebruiken.

Openingstijden beursvloer

Vrijdag 7 oktober
11.00 uur – 21.00 uur
Zaterdag 8 oktober
09.00 uur – 15.00 uur

EINDE PERSBERICHT


PERSBERICHT – 12 september 2022

Holland Fisheries Event presenteert eerste Maritieme Hackathon van Nederland

Op 7 en 8 oktober aanstaande vindt in De Koningshof te Urk Holland Fisheries Event plaats. Na de vorige editie, die in 2020 door Covid 19 niet door kon gaan, is de organisatie verheugd weer exposanten en bezoekers te kunnen verwelkomen.

Holland Fisheries Event, dé visserij- en maritieme beurs van Nederland, staat in het teken van investeren in innoveren op het gebied van techniek en kennis. Holland Fisheries Event is bedoeld voor de zakelijke doelgroep in de visserij- en maritieme sector en heeft een internationaal karakter. De beurs wordt voor de elfde keer georganiseerd in opdracht van Stichting Visserijdagen Urk.

De beurs biedt aan meer dan 100 binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid hun nieuwste producten en diensten te tonen aan een breed publiek. Een plek om te netwerken, relaties te verstevigen en samen te werken aan toekomstbestendige innovaties.

Maritieme hackathon: prijsuitreiking op zaterdag

Bijzonder evenement tijdens deze elfde editie van Holland Fisheries Event is de Maritieme Hackathon en de bekendmaking van het winnende team.


PERSBERICHT – 12 augustus 2022

Flynth opnieuw hoofdsponsor Holland Fisheries Event 2022

De 11e editie van de visserij- en maritieme beurs van Nederland vindt plaats op 7 en 8 oktober 2022 in Urk.  Flynth adviseurs en accountants erkent het belang van de vakbeurs en is ook nu weer hoofdsponsor van Holland Fisheries Event.

Namens de Stichting Visserijdagen Urk, initiator van Holland Fisheries Event, was voorzitter Klaas Jelle Koffeman aanwezig bij de ondertekening van de sponsor- en samenwerkingscontracten. Auke Hoefnagel, Flynth vestigingsdirecteur Urk-Emmeloord, tekende met plezier en overtuiging het sponsorcontract.

Flynth

Visserijondernemers staan voor moeilijke keuzes. De adviseurs en accountants van Flynth hebben de kennis en kwaliteit om hierin te begeleiden. Zij voorzien de ondernemers van alle relevante cijfers en de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving. Fiscaal worden ondernemers begeleid door topspecialisten. Op deze manier ondersteunt sectorspecialist Flynth al jaren de continuïteit van veel visserijbedrijven en hun toeleveranciers. 

EINDE PERSBERICHT


PERSBERICHT – 12 augustus 2022

De Koningshof in Urk biedt voor meer dan 100 exposanten beursvloer aan voor HFE2022

De 11e editie van de visserij- en maritieme beurs van Nederland, Holland Fisheries Event, vindt plaats op 7 en 8 oktober 2022 in Urk. De Koningshof zal opnieuw de beurslocatie worden waar meer dan 100 exposanten zich kunnen presenteren.

Opnieuw deze editie gaat Stichting Visserijdagen Urk met plezier de samenwerking aan met Henk de Boer van De Koningshof Party & Events waar voor de 5e keer de beurs zal worden opgebouwd. De Nederlandse visserij staat voor moeilijke keuzes. Veel toeleveranciers zullen op de beursvloer oplossingen bieden voor de transitie van de vloot.

De Koningshof biedt naast de beursvloer ook de mogelijkheid voor het organiseren van seminars en bijeenkomsten. Tijdens de beursdagen zal deze ruimte onder andere door Geert Hoekstra namens ROC Friese Poort voor leerlingen van de Nederlandse visserijscholen gebruikt worden. Ook zal ProSea namens OSW een lezing verzorgen voor bezoekers van de visserijbeurs.

Kijk op www.holland-fisheries.nl welke standhouders aanwezig zijn. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

EINDE PERSBERICHT


PERSBERICHT – augustus 2022

11e editie Holland Fisheries Event 7 en 8 oktober 2022

De 11e editie van de visserij- en maritieme beurs van Nederland vindt plaats op 7 en 8 oktober 2022 in Urk. Dé Nederlandse visserij- en maritieme beurs met een internationaal karakter.

Voor de 6e keer zal De Koningshof in Urk worden omgebouwd tot beursvloer in opdracht van Stichting Visserijdagen Urk.  Met de komende ruimte voor ruim dan 100 exposanten uit de visserij – en maritieme sector.

De beurs biedt binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid hun nieuwste producten en noviteiten te tonen aan een breed zakelijk publiek in een beursstand of tijdens een seminar. De sfeervolle en gemoedelijke vakbeurs staat inmiddels bekend als dé beurs waar ook echt orders worden gesloten en je zaken kunt doen.

Kijk op www.holland-fisheries.nl voor meer informatie of mail naar info@holland-fisheries.nl

EINDE PERSBERICHT

 

Categorieën: Pers