De officiële opening van Holland Fisheries Event vond plaats op het Binnenhof van De Koningshof  op vrijdag 7 oktober. 

Klaas Jelle Koffeman, voorzitter Stichting Visserijdagen Urk heette de standhouders en genodigden welkom. Vervolgens gaf hij het woord aan de heer Nathanaël Middelkoop, wethouder Visserij / economische zaken en onderwijs.

Arianezaal/Symposiumhal                                  

vrijdag 7 oktober 2022
Wie: OSW / Vistikhetmaar  
Thema: In de plenaire sessie van OSW gaat Vistikhetmaar in gesprek met betrokken vissers en onderzoekers van verschillende onderzoeken uit het OSW-project. Op vrijdag worden de flyshoot en kiwi-kuil besproken in relatie tot de samenwerking, het technische aspect van de onderzoeken en wat de resultaten zijn. Ten slotte nodigen ze je deze seminar uit een blik op onderzoekssamenwerking in de toekomst te werpen.
vrijdag 7 oktober 2022
Wie: Flynth (hoofdsponsor)
Sprekers: Jaap Luchies en Rob Barkel
Thema: Saneren, continueren, innovatief innoveren: wat nu? Flynth neemt je mee naar het familiebedrijf 2.0 waar samenwerken en ondernemen in de keten het antwoord en de oplossing is voor risicospreiding en kansen te creëren.
zaterdag 8 oktober 2022
Wie: Omni-C
Spreker: Pedro Rappe
Thema: DBMATIC, het datasysteem dat data verzamelt in, op, rond en onder schepen. Met dit systeem krijgen vissers inzicht in hun eigen data.
zaterdag 8 oktober 2022
Wie: OSW/Vistikhetmaar  
Thema: In de plenaire sessie van OSW gaat Vistikhetmaar in gesprek met betrokken vissers en onderzoekers van verschillende onderzoeken uit het OSW-project. Op zaterdag gaan ze in op de onderzoeken naar garnaal en Noorse kreeft in relatie tot de samenwerking, het technische aspect van de onderzoeken en wat de resultaten zijn. Ten slotte nodigen ze je deze seminar uit een blik op onderzoekssamenwerking in de toekomst te werpen.
Het Binnenhof
zaterdag 8 oktober 2022
Wie: Wageningen University & Research en het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Spreker: Geert Hoekstra
Thema: Maritieme hackathon
Promo: bekijk hier de korte samenvatting