Tijdens het Holland Fisheries Event 2020 verwelkomen wij pers/media/journalisten graag. Bent u van een plan een bezoek te brengen aan de beurs? Wij vragen u vooraf aan te melden, door middel van een mail aan info@holland-fisheries.nl
Stuur ons ook een e-mail als u persberichten, nieuwsberichten en foto’s van ons wilt ontvangen over Holland Fisheries Event. Op deze pagina zullen de meest actuele persberichten geplaatst worden.

______________________________________________

PERSBERICHT Oktober 2018

Groei Holland Fisheries Event getuigt van volop kansen in de visserij

Vrijdagochtend 5 oktober werd de 10eeditie van Holland Fisheries Event geopend door CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Tijdens de tweedaags visserij- en maritieme beurs op 5 en 6 oktober in De Koningshof Party & Events in Urk toonden meer dan 100 exposanten uit binnen- en buitenland de laatste innovaties aan 3.500 bezoekers.

“De beursvloer is deze editie uitgebreid met twee nieuwe paviljoens en 25% meer exposanten. De groei en het enthousiasme uit de sector over de beurs getuigt dat er volop kansen worden gezien in de visserijsector”, opent Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter Stichting Visserijdagen Urk in zijn welkomstwoord aan genodigden en exposanten. Wethouder Geert Post benadrukte in zijn toespraak dat de zowel Holland Fisheries Event als gemeente Urk groeien en het ondernemerschap verbreden van visserij tot ook maritiem.

Opening door Annie Schreijer-Pierik

Naar aanleiding van het triloog in Straatsburg donderdag 4 oktober over de toekomst van de pulsvisserij, waarover nog geen besluit is genomen en op een nog nader te bepalen tijdstip opnieuw wordt onderhandeld, deed CDA-Europarlementariër Annie Schreijer – Pierik een oproep aan de sector: ‘Helpt u mij. Gezamenlijk als sector moeten we niet voor 5% maar voor 100% ofwel alle pulsvergunningen gaan en streven naar 3 jaar meer tijd voor onderzoek voor de pulsvisserij.’ Pierik opende met het luiden van de scheepsbel de beursvloer voor de bezoekers.

Binnen- en buitenland

Er wordt naast de visserijsector steeds meer interesse getoond vanuit de maritieme sector en het buitenland voor Holland Fisheries Event in De Koningshof Party & Events. De beursvloer vertegenwoordigde bedrijven uit onder meer Spanje, Noorwegen, Denemarken, België en zelfs Amerika. De beurs groeit en daarmee ook de kwaliteit met inzet van professionele beveiliging van Fountex Company en parkeerbegeleiding vanuit Vollenhove.

“Holland Fisheries Event is een mooie goed verzorgde beurs, met een gemoedelijke sfeer waar je als exposant de doelgroep, ondernemers en eindbeslissers, spreekt en naast relatieonderhoud ook echt zaken kunt doen. Heel de visserijsector en ook steeds meer maritieme ondernemers brengen een bezoek aan Urk het eerste weekend van oktober”, vertelt Klaas-Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk die tevens optrad als gastheer op de beursvloer.

Het merk MDV

Masterplan Duurzame Visserij (MDV) verzorgde in samenwerking met hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants op beide beursdagen een goed bezocht seminar. Jaap Luchies, visserijexpert van Flynth adviseurs en accountants sprak geïnteresseerden toe over de afgelopen drie jaar MDV in cijfers en resultaten. Ook gaf Luchies een doorkijkje naar de toekomst. Luchies: ‘MDV is het merk voor toekomstbestendige schepen, die bestand zijn tegen fluctuaties in de markt, die goede arbeidsomstandigheden en een veilige omgeving bieden voor de bemanning en binnen een kortere looptijd de investeringen terugverdienen. Ook de afzetmarkt zoals horeca is geïnteresseerd in vis gevangen door schepen zoals MDV1, niet alleen vanwege de kwaliteit maar ook het duurzame karakter voor mens en milieu.’

Hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants

Flynth adviseurs en accountants is ook deze tiende editie hoofdsponsor van Holland Fisheries Event. Auke Hoefnagel, vestigingsdirecteur van Flynth adviseurs en accountants, gelooft in een toekomst voor de visserijsector, omdat vissers al enkele eeuwen voor uitdagingen staan en er altijd uitkomen. ‘De sector is springlevend. Er wordt gebouwd en gekocht. De beursvloer is uitverkocht. De beurs is nu al een succes!’  

Flynth adviseurs en accountants stimuleert ondernemers om het maximale te halen uit hun ondernemerschap. Dankzij verregaande kennis van de visserijbranche door de accountants en adviseurs van de vestiging in Urk, verrast Flynth hun klanten met vergelijkende cijfers, nieuwe inzichten en toepasbare adviezen voor de hele bedrijfsvoering.  Het bedrijf is met 1500 medewerkers en zo’n 60 vestigingen Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf.

Sponsoren

Holland Fisheries Event 2018 is mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Flynth adviseurs en accountants en mediapartner GBU Media en Visserijnieuws.

EINDE PERSBERICHT

______________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectorganisatie:

Paula van der Woude, 06 19714323, projectmanager@holland-fisheries.nl

www.holland-fisheries.nl

 

 

 

 

 

 

Categories: Pers